the header image
Sightseeing en hardlopen op Texel

Sightseeing en hardlopen op Texel

0 Share

Sightseeing en hardlopen op Texel

Een weekendje weg met je schoonfamilie. Voor de één een nachtmerrie, voor mij een mooie kans om hard te lopen op andere grond. Schoenen en hardloopkleding voor alle omstandigheden ...

Een weekendje weg met je schoonfamilie. Voor de één een nachtmerrie, voor mij een mooie kans om hard te lopen op andere grond. Schoenen en hardloopkleding voor alle omstandigheden in de tas, ik was er klaar voor! Alleen het vinden van het juiste moment is nog even lastig in sociale context. Zondagmiddag tijdens het slaapje van Julien (zoonlief) was het zo ver. Om 13 uur trok ik mijn hardloopschoenen aan en begon ik aan een compleet nieuwe ervaring. Ik hou er van om in een nieuwe omgeving te lopen. Het heeft iets avontuurlijks, lopen op plekken waar je nooit bent geweest. Maar dit was weer een compleet nieuwe ervaring!

Hardlopen op het strand van Texel.

Vol tegen de stormachtige wind in en half gezandstraald. Dan voel je dat je leeft! Hier draait het niet om snelheid. Het is een gevecht tegen de elementen en geeft me een enorme kick. Iedere afzet in het strand brengt je dichter bij je doel. In mijn geval de vuurtoren op de Noordkant van het eiland bij Cocksdorp. Terug door de duinen met de wind in de rug voelt daarna zo licht. Het gaat als vanzelf, ondanks de lichte glooiing. Het zonnetje schijnt me zelfs tegemoet en heb het zowaar warm. Eenmaal terug in het huisje voer ik de warmte nog een beetje op in de sauna. Een extreme beloning voor een extreme ervaring met een prachtig uitzicht op het strand, over zee en de duinen.

 

Arjen Kroder is freelance Project Manager/ Scrum Master en richt zich met name op de ontwikkeling van digitale tools en platforms. Hij loopt sinds 2012 en heeft in 2015 zijn eerste marathon uitgelopen. Arjen is een Strava-addict en segmentenjager.

Geef een reactie

Close
%d bloggers liken dit: