the header image
Segmenten jagen op Strava

Segmenten jagen op Strava

0 Share

Segmenten jagen op Strava

Mijn leven als hardloper heb ik voor een groot deel te danken aan de Runkeeper app. Door Runkeeper begon hardlopen ineens interessant te worden. Het werd inzichtelijk wat ik precie ...

Mijn leven als hardloper heb ik voor een groot deel te danken aan de Runkeeper app. Door Runkeeper begon hardlopen ineens interessant te worden. Het werd inzichtelijk wat ik precies aan het doen was. Ik kon mijn eigen prestaties nauwgezet bijhouden en proberen te verbeteren. Met behulp van een schemaatje voor beginnende lopers liep ik mijn eerste plezierige kilometers.

Van Runkeeper naar Strava addict

Inmiddels drie jaar verder maak ik nog steeds gebruik van Runkeeper. Mijn TomTom Cardio synchroniseert automatisch met mijn profiel zodat alle kilometers en inspanningen netjes worden bijgehouden. Maar een jaar geleden (nog voor mijn TomTom) ben ik daarnaast begonnen met het gebruiken van Strava. Een platform met ongekend mooie app die in eerste instantie vooral op fietsen gericht was. Maar inmiddels ook een fantastisch middel om je hardloopactiviteiten bij te houden. Nauwkeuriger dan Runkeeper (met name de grafieken) en de mogelijkheid om nog een stuk meer analyses op je loopjes los te laten.

Strava overzicht
Ranglijsten

In een oogopslag zie je behaalde records per loop. Je beste activiteiten zijn zichtbaar in je profiel (web). Je kunt de prestaties van andere volgen, kudo’s geven en je (Instagram) foto’s koppelen aan je loop. En misschien wel de leukste feature: je kunt segmenten aanmaken waarop ieders prestaties openbaar worden vastgelegd in een ranglijst. Nu zal dat vast niet iedereen aanspreken, maar voor de mensen met een lichte drang tot competitie een mooi hulpmiddel om aan je snelheid te werken. Hoewel je moet oppassen dat je er niet in doorslaat. Dan loop je weer kans op blessures.

Segmentranglijst strava
Segmenten jagen

Zelf ga ik in ieder geval regelmatig op segmentenjacht. Vaak met een vrijdagmiddagloopje of een korte fartlek training. Van tevoren kun je kijken waar de segmenten zich bevinden en wat de tijd en/of het tempo is dat je hanteren moet om bovenaan te komen. Het geeft iedere keer een mooie uitdaging om me tijdens een loop te richten op een of meerdere segmenten. En soms lukt het zelfs om zo’n segment op mijn naam te schrijven. Dat is dan letterlijk de kroon op mijn loop.

Sgement gewonnen op Strava

Overall score voor Strava: (4,5 / 5)

Arjen Kroder is freelance Project Manager/ Scrum Master en richt zich met name op de ontwikkeling van digitale tools en platforms. Hij loopt sinds 2012 en heeft in 2015 zijn eerste marathon uitgelopen. Arjen is een Strava-addict en segmentenjager.

Geef een reactie

Close
%d bloggers liken dit: