the header image
Regen- en stormachtige Ringvaartloop zonder Ringvaart

Regen- en stormachtige Ringvaartloop zonder Ringvaart

5 Share

Regen- en stormachtige Ringvaartloop zonder Ringvaart

Vandaag stond ik aan de start van de Ringvaartloop 2015 in Aalsmeer. De 10 kilometer welteverstaan. Tijd om te kijken waar ik sta qua snelheid. Om 10:30 uur haalt Michael me thuis ...

Vandaag stond ik aan de start van de Ringvaartloop 2015 in Aalsmeer. De 10 kilometer welteverstaan. Tijd om te kijken waar ik sta qua snelheid. Om 10:30 uur haalt Michael me thuis op en rijden we richting AV Aalsmeer. Het is nog droog en de wind lijkt (vanuit de auto) nog mee te vallen, ondanks de waarschuwingen van het KNMI. Die gelden gelukkig vooral voor de tweede helft van de middag en avond. Even warmlopen en het startnummer ophalen. Dan valt al op dat het toch best een lastige loop kan worden…

Waar is de Ringvaart?

Om 11:10 klinkt het startschot voor de 5 en 10 kilometer. Beide groepen lopen hetzelfde rondje, alleen de 10 km doet dat twee keer. Ik kende het rondje nog van vorig jaar. Het was de eerste keer dat de 40 minuten grens echt in het zicht was. Die miste ik op een drietal seconden na! Het rondje zelf is niet echt inspirerend en kent 1 mooi stukje op de dijk langs een molen. De Ringvaart krijgen we in het geheel niet te zien. Dat is slechts voorbehouden aan de 10 Engelse mijl lopers. Ik ga samen met Michael weg en we starten in een groepje van 4 lopers. Eén daarvan lossen we al snel. We zien nog aardig wat mensen voor ons lopen, maar daar zitten ook de 5km lopers bij. Het stuk met wind mee doe ik het kopwerk. Dat bevalt me wel. Maar zodra de wind grip op ons krijgt is het Michael die van me overneemt.

Regenboogschoenen

De eerste ronde blijven we met zijn drieën lopen. Op het deel wind mee pakt de loper in het oranje even de kop. Dat gaat te langzaam en ik neem over. Vanaf dat moment zijn we hem kwijt en lopen we nog met zijn tweeën. Bij het tweede deel waar we weer vol tegen de wind lopen pakt Michael wederom de eerste positie. Het is ook nog begonnen met regenen. Heel ver weg zien we nog enkele lopers en achter ons lijkt er naast de oranje loper niemand meer te zitten. Ik kijk naar het regenboog profiel op de zool van Michael’s schoenen. Het enige wat ik kan doen is volgen. Mijn focus op zijn zolen helpt om in zijn spoor en enigszins uit de wind te blijven.

Negen seconden

Op het moment dat we de dijk op ‘klimmen’ valt er een klein gaatje. Met moeite loop ik het nog dicht en volg Michael tot op de laatste 800 meter. Daar zit een venijnige bocht in het parcours en moet ik wederom lossen. Op kleine afstand volg ik hem en we lopen de baan op van AV Aalsmeer. Nog even vol aanzetten om niet boven de 40 minuten te komen. Het scheelt niet veel. Negen seconden achter Michael kom ik binnen op 39:50. Goed voor een zesde plek. Bij lange na geen PR, maar wel het gevoel dat de snelheid weer aan het terugkomen is. Nu nog zorgen voor iets meer snelheid bij het klimmen en wat betere weersomstandigheden in het vervolg.

Arjen Kroder is freelance Project Manager/ Scrum Master en richt zich met name op de ontwikkeling van digitale tools en platforms. Hij loopt sinds 2012 en heeft in 2015 zijn eerste marathon uitgelopen. Arjen is een Strava-addict en segmentenjager.

Comment ( 1 )

  1. ReplyMike
    Leuk om te lezen Arjen. Ben blij dat mijn schoenen jou wel hebben geholpen.

Geef een reactie

Close
%d bloggers liken dit: