the header image
PR crusher: Adidas Adizero Adios 3 Boost  – Review

PR crusher: Adidas Adizero Adios 3 Boost – Review

0 Share

PR crusher: Adidas Adizero Adios 3 Boost – Review

Inmiddels heb ik er al een kleine 160 kilometer mee opzitten: de Adidas Adizero Adios 3. Het zijn de snelste en lichtste schoenen die ik tot nu toe aan heb gehad. Hoe ze verder bev ...

Inmiddels heb ik er al een kleine 160 kilometer mee opzitten: de Adidas Adizero Adios 3. Het zijn de snelste en lichtste schoenen die ik tot nu toe aan heb gehad. Hoe ze verder bevallen lees je in deze review.

Snelle beslissing

De Adidas is een schoen die ik in een opwelling kocht via internet. Voor €85 euro was er nog precies 1 paar in mijn maat te krijgen in de oude kleur. Verder is het model nog steeds actueel, alleen wordt hij niet meer in deze kleurencombinatie gemaakt. Een kleine gok dus. Want de maat van Adidas valt normaal wat krapper dan de concurrenten. Ondanks dat hij iets aan de krappe kant zit en mijn grote teen net de rand van de schoen raakt heb ik gelukkig geen last.

  

Snelheid vs. Comfort

Hoewel de schoen als je hem aantrekt erg comfortabel zit qua pasvorm (ondanks de wat krappe maat voor mij dan) is dit qua loopcomfort op papier de minst dempende schoen uit de Adidas standaard hardloop collectie. Een bewuste keuze als je op zoek bent naar een wedstrijdschoen of snelle trainingsschoen. Ik gebruik de Adios 3 alleen voor wedstrijden tot 10 km en baantraining, niet voor mijn duurlopen. En dat gaat prima. Al had ik onlangs wat last van mijn hiel, na een training waarbij we uitgeweken waren naar asfalt (vanwege gladheid op de baan). Verder eigenlijk na twee gelopen wedstrijden geen centje pijn. Maar wel een PR rijker! De Boost zool doet zijn werk goed. Je hebt echt het gevoel dat de schoen je energie geeft in plaats van dat de demping energie opneemt.

Licht en wendbaar

Met slechts 230 gram voel je bijna niet dat je schoenen aan hebt. Dat maakt dat de Adios supersnel aanvoelt. Dit contrast wordt groter wanneer je afwisselt met wat zwaardere schoenen. De Continental zool geeft daarbij enorm veel grip. Hierdoor krijg je een enorm wendbaar gevoel bij het lopen. Op de weg heb je het gevoel dat je overal tussendoor kan schieten. En op de aan zorgt de extra demping voor een comfortabele snelle en lichte tred bij je intervallen. Ik ben erg enthousiast en overweeg nu een paar Boston Boost aan te schaffen voor mijn langere duurlopen.

Nog niet veel sporen van slijtage na 160 km

Veel grip met de Continental zolen

Conclusie Adidas Adizero Adios 3

Ok, de roze kleur moet je van houden. Het model zelf is puur Adidas, strak en gestroomlijnd. De Adios ademt topsport uit. Geen modeschoen, maar een schoen waar je vooral mee gezien kunt worden bij de fanatiekere lopers. Nu vind ik uiterlijk zeker belangrijk, maar komt bij mij niet op de allereerste plek in mijn afwegingen. Maar langzaam ben ik ze steeds mooier gaan vinden. Zou het komen door de fijne ervaring? In ieder geval is het mijn fijnste snelle schoen tot nu toe en een echte PR crusher!

Overall score:  (4,5 / 5)

Comfort:  (3,5 / 5) Speed:  (5 / 5) Respons:  (5 / 5) Uiterlijk:  (4,5 / 5) Grip:  (4,5 / 5)

NB Deze review is niet gesponsord. 

Arjen Kroder is freelance Project Manager/ Scrum Master en richt zich met name op de ontwikkeling van digitale tools en platforms. Hij loopt sinds 2012 en heeft in 2015 zijn eerste marathon uitgelopen. Arjen is een Strava-addict en segmentenjager.

Geef een reactie

Close
%d bloggers liken dit: