the header image
Zevenheuvelen storm

Zevenheuvelen storm

1 Share

Zevenheuvelen storm

Vanmorgen om 9 uur in de auto gestapt om samen met twee collega's af te reizen naar het oosten. De stevige wind heeft de verwachtingen voor de zevenheuvelen loop al wat getemperd, ...

Vanmorgen om 9 uur in de auto gestapt om samen met twee collega’s af te reizen naar het oosten. De stevige wind heeft de verwachtingen voor de zevenheuvelen loop al wat getemperd, maar diep in mijn hart hoop ik nog steeds op een PR. Na een jaar intensief trainen zou ik er beter voor moeten staan dan afgelopen jaar. Maar na mijn marathon in oktober merk ik ook dat de snelheid nog niet helemaal terug is van wat het geweest is dit jaar.

Na een prima start in het ROC gebouw en de teamfoto, we liepen als bedrijfsteam, liep ik naar de start. Altijd een ongemakkelijk moment, waarbij allerlei vragen door je hoofd spelen. “Ben ik goed gekleed, niet te warm of te koud?”, “Waarom lopen die anderen zo hard warm?” en “Zit ik wel in het goede startvak?”. Ik startte in het vak achter de wedstrijdlopers, op basis van een streeftijd van 1:02 (vorig jaar liep ik 1:04:30). Een paar minuten na één uur passeerde ik de start. Mijn thermoshirt was misschien toch niet zo’n goed idee, want al bij de eerste heuvel heb ik het bloedheet. Ook de lange tight was niet de beste keuze.

Rustig beginnen… Ik zie een hoop lopers van me weglopen. De stevige wind blaast ons weg van de start de eerste heuvelen op. Bij 5 km zit ik op 4:18 km/min. Mijn streeftempo was 4:06 min/km, dus ik loop achter op schema. “Dat haal ik nog wel in, straks naar beneden” denk ik nog. Maar het wordt warmer en zwaarder. De heuvelen lijken hoger dan een jaar geleden en de wind remt me in de vrije afdelingen. Ademhaling is zwaar en een 1:02 laat ik snel vallen. Bij de 11 km wordt het echt moeizaam. De laatste heuvel hakt erin en de afdaling die er op volgt biedt met een stevige wind tegen weinig ruimte voor herstel. Nog even alles geven… Maar veel is het niet meer. Op 1:05:04 kom ik juichend over de finish. Ondanks de tegenvallende tijd voelde dit toch nog als een overwinning. Zwaar bevochten, dat wel. Het biertje na afloop smaakt er alleen maar beter om!

Overwinningsbiertje Zevenheuvelen

Arjen Kroder is freelance Project Manager/ Scrum Master en richt zich met name op de ontwikkeling van digitale tools en platforms. Hij loopt sinds 2012 en heeft in 2015 zijn eerste marathon uitgelopen. Arjen is een Strava-addict en segmentenjager.

Geef een reactie

Close
%d bloggers liken dit: