the header image
Ultralopen met Rob Plijnaar

Ultralopen met Rob Plijnaar

0 Share

Ultralopen met Rob Plijnaar

In 2007 waren Babette en ik in Nepal. In het Everest gebied om precies te zijn. Daar zagen we iets ongelofelijks. Terwijl we van steen naar steen strompelden, liepen hier ook  ...

In 2007 waren Babette en ik in Nepal. In het Everest gebied om precies te zijn. Daar zagen we iets ongelofelijks. Terwijl we van steen naar steen strompelden, liepen hier ook mensen hard. Een marathon zelfs, en dat in het hoogste gebergte van de wereld! Nu, bijna 7 jaar later kom ik toevallig op de website van de organisatie. Ik ben nieuwsgierig of er ook Nederlanders meedoen aan deze extreme loop. En zo kom ik uiteindelijk op de website van Rob Plijnaar uit. Een ultraloper, die naast de Everest Marathon nog enkele ultra marathons in de meest onherbergzame delen van de wereld heeft gelopen.

Diep onder de indruk van zijn prestaties (en prachtige foto’s) besluit ik hem te benaderen voor een videointerview. Wat volgt is een bijzonder inspirerend verhaal van een buitengewoon bescheiden en sympathieke man. Over ultralopen in het algemeen, over zijn meest bijzondere belevenissen en over wat hem drijft. Bekijk het resultaat.

Of ik zelf ooit nog aan ultralopen ga doen weet ik nog niet zeker. Ik ben in ieder geval een stuk meer geïnspireerd geraakt, maar het is ook heftig. Ben ook benieuwd naar jouw reactie. Kijk verder op de website van Rob voor meer informatie over alle lopen die hij gedaan heeft en de foto’s die hij tijdens het lopen heeft gemaakt.

Arjen Kroder is freelance Project Manager/ Scrum Master en richt zich met name op de ontwikkeling van digitale tools en platforms. Hij loopt sinds 2012 en heeft in 2015 zijn eerste marathon uitgelopen. Arjen is een Strava-addict en segmentenjager.

Geef een reactie

Close
%d bloggers liken dit: