the header image
Tweede plek tijdens slechtste race sinds tijden

Tweede plek tijdens slechtste race sinds tijden

0 Share

Tweede plek tijdens slechtste race sinds tijden

Zaterdag 18 juni is al weer bijna twee weken geleden. Ik ben een beetje uitgeblogd merk ik. Deels omdat ik het vrij druk heb. Maar ook dankzij een lichtelijk gebrek aan inspiratie. ...

Zaterdag 18 juni is al weer bijna twee weken geleden. Ik ben een beetje uitgeblogd merk ik. Deels omdat ik het vrij druk heb. Maar ook dankzij een lichtelijk gebrek aan inspiratie. En zo komt het dat mijn tweede podiumplek nu pas aan een toch wel verdiend blogje toe is.

Het waren ook niet de ideale omstandigheden. Na een heerlijke vakantie, waar ik welliswaar een paar trailloopjes gedaan had, wilde ik kijken waar ik stond op de 10 km. Maar sinds terugkomst heeft de hooikoorts keihard toegeslagen. Heftiger dan voorgaande jaren (of ik vergeet het gewoon steeds weer?). In ieder geval maakt het me moe en futloos. Zo trad ik aan voor de start van de Fitness Run Aalsmeer, georganiseerd door de bijna gelijknamige fitness. Ondanks het kleine deelnemersveld, was alles redelijk strak georganiseerd. De 10 kilometer bestond uit twee keer het rondje van de 5 km, die een kwartier later van start gingen.

Samen met Michael konden we zo makkelijk vooraan staan. En bij het startschot liepen we direct vooraan. Tijdens die eerste meters merkte ik al direct dat ik het 37 minuten tempo uit mijn trainingen niet zou gaan volhouden. Dus liet ik Michael lopen. De route slingerde door Aalsmeer. Doordat ik Michael, die achter de voorfietser (heet dat zo?) liep, nog in het zicht had hoefde ik niet al te veel na te denken. Maar langzaam maar zeker nam de afstand toe. Een blik achterom bracht niets meer dan een grote leegte. Vanaf de start aan zou ik dus mijn eigen race lopen, solo. En dat met geen beste benen en een door de hooikoorts zwaardere ademhaling. Het helpt niet mee om het uiterste uit je zelf te halen. Geef mij maar iemand voor me, of vlak achter me waarmee ik de competitie aan kan gaan. En zo kwam ik op een bijna halve minuut achterstand na 5 km voor de eerste keer over de streep.

De eerste ronde had ik Michael nog steeds in zicht. Maar nu was ik hem kwijt. Gelukkig stonden op de meest kritieke punten vrijwilligers op gesteld anders was ik geheid verkeerd gelopen die tweede ronde. Op 1 stuk twijfelde ik. Er hing een pijl. Maar met een beetje creativiteit kon je die in meerdere richtingen opvatten. Gelukkig koos ik de goede weg. Voor me was niemand, achter me was niemand. Mijn tempo daalde en ik kon niet de energie vinden om te versnellen. Gelukkig zag ik op een goed moment toch weer enkele mensen voor me. Dit waren de 5 km lopers die 15 minuten later gestart waren. Mentaal geeft het toch een boost om mensen te zien lopen. Op die manier kon ik van loper naar loper gaan. Bij de finish gaf ik nog even alles in een te korte eindsprint. Babette en onze kleine man Julien stonden samen met Michael op me te wachten. Een tijd 38.44 gaf het bord door. Helaas was het parcours echt een stuk te kort, anders kon ik nog best tevreden zijn met de tijd. Nu zou ik rond de 40 minuten zijn binnengekomen op een echte 10 km. Zeg maar gerust de slechtste race sinds tijden, maar dan met het mooiste resultaat ooit: een tweede plek!

Fitness run aalsmeer 10 kilomter Fitness Run Aalsmeer

Aansluitend liep mijn zoontje zijn tweede hardloopwedstrijd(je). Heel enthousiast liep hij zijn rondje. Maar op het laatst werd het toch even wat minder leuk. Na een mooie manoeuvre vol door een plas kwamen we bij de finish. De vorige keer genoot hij van de klappende mensen, maar ditmaal werd hij compleet overdonderd. Huilend aan de hand de laatste paar meters dus. Voorlopig maar even wachten met een volgende run. Wel weer een medaille en super trots op zijn enthousiasme en het feit dat hij 600 meter is blijven rennen, zonder hem te pushen. Hij wil het echt zelf. Zit er toch wel beetje in geloof ik.

Fitness Run Aalsmeer Kids Run 2 Fitness Run Aalsmeer Kids Run
Arjen Kroder is freelance Project Manager/ Scrum Master en richt zich met name op de ontwikkeling van digitale tools en platforms. Hij loopt sinds 2012 en heeft in 2015 zijn eerste marathon uitgelopen. Arjen is een Strava-addict en segmentenjager.

Geef een reactie

Close
%d bloggers liken dit: