the header image
Twee weken te gaan voor de halve van Amsterdam

Twee weken te gaan voor de halve van Amsterdam

0 Share

Twee weken te gaan voor de halve van Amsterdam

Het is rustig geweest op mijn blog. Drukte qua werk zorgde er voor dat mijn vrije tijd voor het grootste deel aan trainingen op is gegaan en er weinig tijd overbleef voor nieuwe po ...

Het is rustig geweest op mijn blog. Drukte qua werk zorgde er voor dat mijn vrije tijd voor het grootste deel aan trainingen op is gegaan en er weinig tijd overbleef voor nieuwe posts. Nu twee weken voor mijn belangrijkste loop van het najaar (halve marathon van Amsterdam) is het weer tijd voor een korte update.

Dipje
Het was niet alleen tijdsgebrek by the way. Afgelopen zomer liep ik twee 10 kilometers. Beide niet naar volle tevredenheid. Mijn doel om mijn snelheid te verhogen leek bijna onhaalbaar. Hoewel de trainingen op de baan soms erg lekker gingen, kwam het er maar niet uit tijdens een wedstrijd. Mijn motivatie zakte hierbij ook wat terug. Vooral de motivatie om te blijven bloggen. Waarom doe ik het eigenlijk? Wie leest dit nou? En hoezo denk ik dat ik hiermee iets toevoeg aan al die andere blogs, Instagram, Facebook posts, etc.

Terug naar de kern
Dus dat betekent even terug naar de kern. Waarom ik het doe is omdat ik hardlopen leuk vind. En al schrijf ik het alleen voor mezelf, of voor vrienden en bekenden die het interessant vinden, het is een manier om te reflecteren en iets vast te leggen. Noem het een dagboek, een log of een extern geheugen. Daarbij vind ik het leuk om bijvoorbeeld schoenen te testen, of iets (anders) te delen waar ik anderen wellicht mee op weg kan helpen. De laatste weken heb ik trouwens ook weer het gevoel dat mijn vorm echt aan het groeien is. En dat is net op tijd, want over twee weken staat de halve van Amsterdam op het programma. Mijn doel is om onder de 1 uur 25 minuten te gaan lopen en het vertrouwen groeit.

Op naar Amsterdam
Volgende week eerst nog ‘even’ de Sloterplasloop (10 km). Het ultieme moment om te zien waar ik sta. Zou dit dan toch mijn eerste (officiële) 37 minuten loop worden? Het voelt in ieder geval goed om de daarbij horende snelheid te lopen op de baan. En het is een mooie voorspeller voor de halve marathon. Nu hopen dat de omstandigheden meevallen en deze keer alles op zijn plek valt. Dan kan ik me de laatste week volledig richten op Amsterdam. De motivatie is in ieder geval weer hoog!

Maar de eerste stap is straks 60 minuten de regen trotseren. Zin in..

Arjen Kroder is freelance Project Manager/ Scrum Master en richt zich met name op de ontwikkeling van digitale tools en platforms. Hij loopt sinds 2012 en heeft in 2015 zijn eerste marathon uitgelopen. Arjen is een Strava-addict en segmentenjager.

Geef een reactie

Close
%d bloggers liken dit: