the header image
Sub3 naar -5°C? #roadtorotterdam

Sub3 naar -5°C? #roadtorotterdam

0 Share

Sub3 naar -5°C? #roadtorotterdam

Het is zondag en enigszins jaloers kijk ik naar alle mooie lange duurlopen die op Facebook en Strava voorbij komen. Afgelopen week was niet mijn week. Moet mijn sub-3 plan in de ij ...

Het is zondag en enigszins jaloers kijk ik naar alle mooie lange duurlopen die op Facebook en Strava voorbij komen. Afgelopen week was niet mijn week. Moet mijn sub-3 plan in de ijskast?

Tot deze week nog op schema

Elf weken lang heb ik het schema voor Rotterdam eigenlijk best goed kunnen volgen. Okay, af en toe heb ik eens een training iets korter gedaan of even gas teruggenomen. Maar zowel qua tempo als omvang ging het schema om op 10 april onder de 3 uur te eindigen best goed. Ik was fit, heb geen training gemist en merkte de progressie. Tot afgelopen week.. Deze week begon al vervelend met een dicht oor. Mijn maandag training had ik naar dinsdag verplaatst in verband met de Saucony Everun testrun.

In het donker langs de Amstel

Woensdag stond een pittige bloktraining op het programma. Vijf keer 20 minuten in marathontempo, met 3 minuten herstel. Samen met Michael besloten we dit niet in het stadion af te werken, maar een rondje Amstel te doen. Na 2 kilometer had ik al het gevoel dat het wel eens heel zwaar kon worden. Mijn lichaam voelde zwaar en leek er geen zin in te hebben. In het donker langs de Amstel was een beleving op zich. Eerst de stad in en vervolgens aan de overkant terug. Vooral het compleet onverlichte deel aan de oostkant richting Ouderkerk a/d Amstel was raar om te lopen. Ik was blij dat we met zijn tweeën waren. Je zal hier maar je enkel verzwikken. Op het licht van de maan na compleet donker en geen mens te bekennen.

Van sub3 naar -5 graden - lopen langs de Amstel

Hier nog in de stad langs de Amstel. Wel mooi, maar zwaar..

De wereld draait

Gelletjes was ik vergeten, maar Michael deelde zijn portie met me. Dat was fijn, want ik had het nodig. Mijn water deelde ik dan weer met hem. Bij circa 20 kilometer bereikten we Ouderkerk en ik zag op tegen het laatste blok. Ook Michael had het zwaar. We besloten om de training toch af te maken. Maar het tempo volhouden was lastig. Lag het aan mij, of begon de wereld nu ook nog te draaien en te tollen? Ik probeerde Michael nog even te volgen, maar zwalkte van links naar rechts. Tijd om aan de noodrem te trekken. Ik hield het niet vol en voelde me duizelig. En mijn benen voelde zwaar, extreem zwaar. Bijna net zo zwaar als tijdens de laatste kilometers in Budapest vorig jaar. Geen goed teken…

Rust, rust, rust..

Donderdag was godzijdank een rustdag. Vrijdag stond een training van 60 minuten op het programma. Maar ik voelde me slap, druk op mijn hoofd, zwaar verkouden en pijnlijk e spieren. Training skippen en een extra rustdag pakken dan maar. Zaterdag voelde ik me nog beroerder. Op een klein rondje na, om de nieuwe headset van Babette te testen, hield ik het rustig. ’s Avonds begon ik te rillen. Pijnlijke spieren en koorts. Shit, nee. Langzaam maar zeker zie ik deze week in het water vallen. De topweek uit het schema, zowel qua omvang als intensiteit. En ik heb een griepje te pakken!

Sub3 in de ijskast

Is sub3 nog wel haalbaar? Of moet mijn ambitie naar -5°C? In de koelkast dus, want lukt het dit keer niet, dan blijft het mijn doel. Dat is de enige gedachte die me bezighoudt. Ik weet dat ik zondag niet de geplande 3 uur en circa 35 kilometer moet gaan lopen. Ondanks dat ik me zondagochtend al een stuk beter voel, lijkt het me niet verstandig. Michael heeft zijn lange duurloop gedaan zie ik op Strava, 37,5 kilometer! Ondanks dat hij meer pech dan ik had in zijn trainingsschema, zie ik hem op 10 april al met gemak van me weglopen op de 30 kilometer. Net als in Budapest. Uiteraard gun ik hem alles. Maar toch baal ik als een stekker. Om mezelf. Omdat ik juist nu, in de belangrijkste en meest intensieve week van het schema, een griepje heb. Nu ik geen koorts meer heb, kleed ik me om. Ik trek mijn schoenen aan en ga naar buiten. Op naar de 35.. Nee, geen kilometers. Ik hou het maar op 35 minuten vandaag.

To be continued..

IMG_4753

Zelfs de Instagram filters krijgen weinig kleur in mijn gezicht..

Van sub3 naar -5 graden - Schinkelbos

Gelukkig valt er ook nog wat te genieten #schotsehooglanders

Schinkelbosje - sub3

Verstand op nul en gaan langs die horens 🙂

Arjen Kroder is freelance Project Manager/ Scrum Master en richt zich met name op de ontwikkeling van digitale tools en platforms. Hij loopt sinds 2012 en heeft in 2015 zijn eerste marathon uitgelopen. Arjen is een Strava-addict en segmentenjager.

Geef een reactie

Close
%d bloggers liken dit: