the header image
De Saucony Kinvara 7 Everun testrun

De Saucony Kinvara 7 Everun testrun

1 Share

De Saucony Kinvara 7 Everun testrun

Vanavond was ik bij All4Running op de Amstelveenseweg, bij het Vondelpark voor een schoenentest van de nieuwste Saucony’s. Al mijn lange duurlopen doe ik al op de Saucony Triumph, ...

Vanavond was ik bij All4Running op de Amstelveenseweg, bij het Vondelpark voor een schoenentest van de nieuwste Saucony’s. Al mijn lange duurlopen doe ik al op de Saucony Triumph, maar nu is er een nieuwe serie schoenen met Everun technology. En dat moet je natuurlijk een keer proberen :-).

Lopend naar All4Running

Vanuit die gedachte ging ik in ieder geval op pad. Mijn Triumphs hebben al ruim 800 kilometer erop zitten en zijn over niet al te lange tijd aan vervanging toe. Maar ik wil nog wel even wachten tot na Rotterdam. Zo last-minute durf ik geen nieuwe schoenen aan. Omdat ik toch nog wat kilometers moest lopen besloot ik een deel van de routen naar All4Running vast lopend af te leggen. Eenmaal aangekomen was het al gezellig druk. Drie modellen stonden klaar in mannen en vrouwen variant om gepast te worden. Vincent & Vincent van Saucony hielpen de aanwezigen een keuze te maken.

Vincent vertelt over de Kinvara's

Vincent vertelt over de Kinvara’s

Kinvara's aan de voeten

Kinvara’s aan de voetjes

De Saucony Kinvara 7 Everun

Ik besloot in gesprek met Vincent voor de Kinvara 7 te gaan. De strakste, lichtste en snelste  uit de serie Everun schoenen. En strak is niet alleen de vormgeving. Wat me direct opvalt is dat de pasvorm erg nauw sluit en ik de veters zelfs losser moet doen. Mijn eigen zooltje past niet goed in de schoen, omdat die toch iets dikker is dan de standaardzool. Misschien als ik meer tijd zou hebben om de veters losser te zetten. Maar nu staat iedereen klaar voor een korte looptraining in het Vondelpark.

Saucony Kinvara 7 rechts

Ok ze vloeken een beetje met mijn broek. Maar verder wel een strak model.

Op pad met Vincent

Onder leiding van een ervaren looptrainster gaan we het park in. De Vincent die mij hielp met mijn keuze loopt ook mee en ik raak met hem aan de praat. Hij is ook in training voor Rotterdam en heeft ongeveer dezelfde streeftijd als ik. Enig verschil is dat hij al 5 marathons gelopen heeft en ik pas 1. We praten even over onze schema’s tijdens een rustig drafje. De schoenen voelen goed. Ondanks dat ze erg nauw aansluiten knellen ze niet. Na enkele korte core, spier en techniekoefeningen gaan we aan de slag met een paar intervallen. Nu kan ik de Kinvara’s echt aan de tand voelen.

Met de Saucony's het Vondelpark in

Smooth, snel en licht

Wat me vooral opvalt is dat ze een erg prettig landing hebben. De heeldrop is 4 mm, wat vrij klein is, maar ik merk dat ze goed afwikkelen. De demping in de schoen is aangenaam. Niet te zacht, maar zeker enig comfort. De Everun technologie voelt in ieder geval goed. In vergelijking met de Triumphs is de schoen nog een stukje lichter en directer. Maar ten opzichte van mijn andere snelle schoenen, de Nike Air Zoom Elite 8, voelt de Kinvara iets smoother. Op snelheid zijn ze licht genoeg, bieden ze wel enige steun zonder te veel aanwezig te zijn.

Aangenaam kennis te maken

De training zelf duurt niet heel lang. Dat kun je natuurlijk ook niet verwachten. Maar na zo’n 3,5 kilometer heb ik toch het gevoel redelijk goed kennis te hebben gemaakt met de schoen. Meer dan je met een normale passessie zou doen. En leuk ook om andere lopers te ontmoeten. Terug in de winkel pas ik de nieuwe Triumphs nog. Ook die voelen aangenaam, qua pasvorm net zo fijn als mijn huidige. De schoen geeft iets meer ‘bounce’ in de zool. Meer kan ik er niet over zeggen, maar het lijkt een waardige opvolger van de eerste Triumph. En die Kinvara’s.. Misschien worden dat wel mijn nieuwe (halve) marathonschoenen. Na Rotterdam dan.

Dank aan (Vincent van) Saucony en All4Running voor een geslaagde avond.

De hele club op de foto

Het complete ‘testteam’

Arjen Kroder is freelance Project Manager/ Scrum Master en richt zich met name op de ontwikkeling van digitale tools en platforms. Hij loopt sinds 2012 en heeft in 2015 zijn eerste marathon uitgelopen. Arjen is een Strava-addict en segmentenjager.

Comments ( 2 )

  1. ReplyRowing and Running
    Ik heb de Kinvara7 sinds kort. Ze bevallen me uitstekend op asfalt. Vanavond op de baan en dit weekend in de duinen testen.
    • ReplyArjen
      Klinkt goed! Benieuwd hoe ze op de baan (en in de duinen) bevallen. Ze staan hoog op mijn lijstje.

Geef een reactie

Close
%d bloggers liken dit: