the header image
Rennen met de Runnersworld drinkgordel

Rennen met de Runnersworld drinkgordel

0 Share

Rennen met de Runnersworld drinkgordel

Afgelopen vrijdag liep ik de langste duurloop uit mijn schema voor Rotterdam. Een klein weekje later dan gepland, maar het is gelukt. Met mijn nieuwe drinkbelt. Mijn keuze was geva ...

Afgelopen vrijdag liep ik de langste duurloop uit mijn schema voor Rotterdam. Een klein weekje later dan gepland, maar het is gelukt. Met mijn nieuwe drinkbelt. Mijn keuze was gevallen op een eigen merk belt van hardloopwinkel Runnersworld.

3 Uur en 35 kilometer zwaar beladen op pad

Vrijdag was het weer niet om over naar huis te schrijven. De ochtend regende het, maar later zou het langzaam droog worden. Gelukkig had ik geen hele volle agenda en kon ik mijn loopplan hierop aanpassen. Drie uur door de regen lopen is niet echt een pretje. Zeker niet met een stevige wind erbij. In de middag ging ik dus uiteindelijk op pad om mijn laatste lange duurloop in te halen. Met mijn nieuwe drinkgordel dus. Vier keer 175 ml op mijn rug was best zwaar. Vooral omdat de belt door dat gewicht niet stil blijft hangen en bounced bij iedere stap. Gelukkig werd dit na iedere slok minder. De flesjes zelf blijven verder prima in de houders zitten. En na 35 kilometer was de belt een stuk lichter :-).

Ruimte voor vier flesjes in de Runnersworld drinkbelt

Vier flesjes van 175 ml kunnen mee in de Runnersworld drinkbelt, maar is wel wat aan de zware kant.

Twist and turn

Een ander puntje is dat tijdens het lopen de belt voortdurend om mijn middel draait. Linksom welteverstaan. Heel vreemd, zou het door mijn looptechniek komen? Ik was in ieder geval, vooral in het begin bij zware lading, continu bezig met draaien en verplaatsen aan de belt. Ik ben zelfs een paar keer gestopt om hem strakker te zetten. Dat hielp wel iets, maar voorkomt het bouncen en draaien niet helemaal. Waarschijnlijk is vier flesjes toch echt iets teveel om op je heup te dragen. Een andere verklaring voor het draaien is wellicht dat ik twee lagen kleding aanhad. Een Craft thermoshirt, met een vrij glad loopshirt daar overheen.

Prima afwerking en materiaal

Prima afwerking en materiaal

Voldoende capaciteit

De belt is qua capaciteit verder wel erg prettig. Vooral omdat er ruimte was voor mijn gelletjes en er fijne vakjes in zitten voor pasjes, telefoon en sleutel. De zakjes zijn groot genoeg om voldoende spulletjes mee te nemen. Mijn iPhone 6s past er zelfs precies in, groter formaat wordt lastig. Naast de flesjes is er aan beide kanten ruimte voor twee gelletjes. Het is even proppen om ze erin te krijgen, maar ze blijven goed zitten. Eruit trekken tijdens het lopen gaat op zich prima. Ook de pasvorm op zich is goed. De binnenkant is comfortabel en vlak en irriteert niet. Het materiaal is hoogwaardig en de afwerking prima.

Twee ruime vakjes voor pasjes, sleutels en smartphone (tot iPhone 6 formaat)

Twee ruime vakjes voor pasjes, sleutels en smartphone (tot iPhone 6 formaat)

Ruimte voor 4 gelletjes in de drinkgordel

Aan beide kanten twee lusjes voor gelletjes

Conclusie: minder is meer

Op zich is het een prima drinkgordel. Er zitten voor mij twee nadelen aan. Bij gebruik met alle 4 de flesjes volledig gevuld bounced de belt op mijn heupen. Het kan aan mijn lichaam liggen. Evenals het feit dat hij om mijn middel draait. Hoe lichter de gordel wordt, hoe minder beide effecten optreden. Ik denk dat ik hem voortaan met maximaal 3 flesjes gebruik. Dat is nog steeds ruim voldoende vocht voor de gemiddelde lange duurloop. Verder is het fijn dat je 4 gelletjes mee kunt nemen en wat losse spullen + smartphone. Maar mocht je toch behoefte hebben aan veel water, overweeg dan een Camelbak (drinkrugzak).

De belt is te koop bij Runnersworld en verder ook bij andere winkels te koop als Cona Trail Belt

Overall score: (3,5 / 5)

PS dit bericht en de aankoop is niet gesponsord

Arjen Kroder is freelance Project Manager/ Scrum Master en richt zich met name op de ontwikkeling van digitale tools en platforms. Hij loopt sinds 2012 en heeft in 2015 zijn eerste marathon uitgelopen. Arjen is een Strava-addict en segmentenjager.

Comments ( 2 )

  1. ReplyRowing and Running
    Ik gebruik hem al een jaar, maar zonder de drinkflesjes. Het "bouncen" vind ik heel vervelend, en de flesjes gaan redelijk snel kapot. Maar het is wel de enige belt (naast de grote SpiBelt) waar een grote smartphone in kan, die je er ook redelijk snel uit kunt halen, en sleutels, pasjes passen ook nog. Voor de langere duurloop heb ik een Kamelbak gekocht. Die zit strak om je lichaam, maar heeft 1,5 liter vochtvoorraad en je kan een paar gelletjes meenemen, en je handschoenen en muts ook nog kwijt. Nadeel is wel dat het water wat opwarmt tijdens de loop door je warme rug.
    • ReplyArjen
      Fijn om je ervaring te lezen na een jaar. De capacitieit was voor mij ook de belangrijkste reden om voor deze drinkgordel te kiezen. Volgende keer met een flesje minder kijken hoe het gaat. Een Camelbak vind ik voor mijn afstanden nog iets too much.

Geef een reactie

Close
%d bloggers liken dit: