the header image
Pleidooi voor de koolhydraat

Pleidooi voor de koolhydraat

0 Share

Pleidooi voor de koolhydraat

Bij de pomp keek de Porsche toe hoe de dikke Volvo traag liters Diesel naar binnen slurpte. Zijn trek in brandstof leek onverzadigbaar. Vond hij het vreemd dat hij zo’n logge dikza ...

Bij de pomp keek de Porsche toe hoe de dikke Volvo traag liters Diesel naar binnen slurpte. Zijn trek in brandstof leek onverzadigbaar. Vond hij het vreemd dat hij zo’n logge dikzak was? Dat zou de Porsche gelukkig nooit overkomen. In de weerspiegeling van het raam bekeek hij zijn gestroomlijnde lichaam. Hij vond zichzelf behoorlijk knap, slank en welgevormd. Het onweerstaanbare verlangen naar een teug benzine negeerde hij. Het vlees is enkel zo zwak als de geest, nietwaar? Hij kwam hier alleen om te kijken hoe de losers zich volpropten met liters brandstof. En om even te snuiven aan dat wat hij zichzelf niet toestond.

Toen de Volvo eindelijk vol was, liet die zijn motor ronken, kwam puffend op gang en rolde toen als vanzelf over het asfalt. Even later gaf de Porsche flink gas en trok een sprint. Achter de vetklep aan om hem te imponeren. En dat alles zonder druppel brandstof in zijn systeem. Hij had alleen wel even zijn banden op moeten pompen, bedacht hij. Zijn hele lijf voelde zwaar. Of had hij zijn dag gewoon niet, dat hij van een enkel sprintje doodmoe werd? Er was iets vreemds aan de hand, hij behoorde immers tot de snelste auto’s op de weg. Op de vluchtstrook bleef hij stilstaan. In de verte zag hij de Volvo onvermoeibaar door tuffen.

(Lees eventueel de tekst nogmaals en vervang de woorden ‘benzine’, ‘brandstof’ en ‘Diesel’ voor ‘koolhydraten’)  

Babette Tierie is tekstschrijver en redacteur. Daarnaast volgt ze een opleiding tot voedingsdeskundige. In het voorjaar van 2015 is ze gestart met hardlopen. Ze deelt hierover graag haar tips en belevenissen om anderen te inspireren.

Geef een reactie

Close
%d bloggers liken dit: