the header image
Lof aan alle lopers!

Lof aan alle lopers!

0 Share

Lof aan alle lopers!

Deze blog is één grote lofzang aan alle lopers. Aan de afvallers, de mooi-weerlopers, de ultralopers, de health addicts, de ochtendlopers, de avondlopers, de wedstrijdlopers, de vl ...

Deze blog is één grote lofzang aan alle lopers. Aan de afvallers, de mooi-weerlopers, de ultralopers, de health addicts, de ochtendlopers, de avondlopers, de wedstrijdlopers, de vluchters, de vaste rondjes-lopers en de goede-doelen-lopers.

Respect voor jou!

Zowel ik als Babette mogen onszelf een loper noemen. Hoewel we totaal verschillende lopers zijn, vallen we toch in dezelfde categorie. Ik loop vrij prestatiegericht. Zie mijn lichaam als een soort machine, die je kunt tunen. Hoe meer je erin stopt, hoe meer eruit komt. Ik vind het tof om te zien dat ik steeds weer een stapje verder kom. Babette loopt vooral om energie te krijgen en om lekker in haar vel te zitten. Afstand en snelheid zijn voor haar bijzaak. Wat ons bindt is plezier in het hardlopen. Iedereen heeft zo zijn eigen doelen en motivatie. Met deze blog wil ik mijn respect betuigen aan alle lopers. Wat je reden om te lopen ook is!

Just do it!

De pay-off van Nike dekt het misschien wel het mooist: Just do it!. Dat geldt voor iedereen. Het maakt niet uit wat je hebt gelopen, welke prestaties je hebt neergezet of waarom je vanochtend je hardloopschoenen aan deed. You did it! Dat is wat ons, lopers, bindt. We doen het. We zetten die eerste stap. En de tweede, de veertiende en dertienduizendste. Iedereen met zijn eigen verhaal. Zijn eigen beleving. En zijn eigen overwinningen. In 2012 liep al 13 procent van de Nederlandser minimaal één keer per maand hard (zie bron). Van deze lopers liep bijna de helft minstens één keer per week. Dat betekent dat op basis van cijfers uit 2012 1,1 miljoen mensen één keer per week loopt. En dat aantal neemt nog steeds toe. We zijn dus met z’n heul velen!

Wat voor type loper je ook bent

Dus daar komt ie. Wat voor een type loper je ook bent, je verdient alle lof! Loop je voor een (halve) marathon? Top! Ben je net begonnen? Respect! Loop je om af te vallen? Goed bezig! Of juist om (meer) te kunnen eten? Super! Trouw één keer per week hetzelfde rondje! You rock! Train je op de baan? Fantastisch! Loop je om even te vluchten van je problemen? Je zal ze overwinnen! Ben je een ultraloper? Te gek! Loop je om geld in te zamelen voor een goed doel? Eerbied voor jou! Health addict of running junky? Very nice! Avondloper? Of juist een vroege vogel? Do it! Ben je een duurloper? Geweldig! Loop je het liefst alleen? Top! Ben je een urban-runner? Cool! Loop je na twee kilometer hijgend als een paard met je tong uit je mond? Wees trots op jezelf! You did it! En weet dat je niet alleen bent. We delen met zijn allen één ding: we zijn lopers!

Wat voor een loper ben jij? Ook Jij verdient alle lof! Deel je verhaal via de comments of Facebook.

Arjen Kroder is freelance Project Manager/ Scrum Master en richt zich met name op de ontwikkeling van digitale tools en platforms. Hij loopt sinds 2012 en heeft in 2015 zijn eerste marathon uitgelopen. Arjen is een Strava-addict en segmentenjager.

Comments ( 2 )

  1. ReplyPetra Kerkhove
    Heerlijk verhaal! En fijn om zo'n positieveling tot mijn fb vrienden te hebben. Applaus voor jou! ?????? En ik heb je verhaal even gedeeld op mijn tijdlijn.

Geef een reactie

Close
%d bloggers liken dit: