the header image
Ga toch (race)fietsen

Ga toch (race)fietsen

0 Share

Ga toch (race)fietsen

Daar zit je dan. Thuis op de bank. Met meer onrust dan ooit. In de benen wel te verstaan, want ik heb besloten even niet te lopen. Mijn linkervoet is al maanden een beetje geïrrite ...

Daar zit je dan. Thuis op de bank. Met meer onrust dan ooit. In de benen wel te verstaan, want ik heb besloten even niet te lopen. Mijn linkervoet is al maanden een beetje geïrriteerd. Dus tijd voor herstel. En wat doe je dan?

Pijnlijke wreef

Al sinds begin van het jaar voelt de bovenkant (wreef) van mijn linkervoet gevoelig. De marathon heeft het er niet per se beter op gemaakt en ook de week rust na afloop was niet voldoende voor volledige genezing. Eigenlijk had ik het trainen wel weer met veel plezier opgepakt en was ik klaar voor een nieuwe fase met veel snelheidswerk. Maar die voet.. Echt pijnlijk is het niet, maar wel continu gevoelig en bij strakker schoeisel zelfs irriterend. Volgende week heb ik een afspraak bij de fysio, maar eigenlijk weet ik wel wat ze gaat zeggen: rust nemen. Daar heb ik dus maar vast voorschot op genomen. En nu?

Zondagavond rondje

Ik wil mijn conditie niet te veel achteruit laten gaan. Wielrennen heeft de laatste jaren steeds meer mijn interesse getrokken en is een aantrekkelijk alternatief voor als je niet kunt (of ‘mag’) lopen. De drempel om te gaan wielrennen is alleen wat hoog. Met alleen een fiets ben je er niet. Er moet een compleet nieuwe outfit aan te pas komen, tot helm en schoenen aan toe. Mijn eigen fiets leent zich helaas niet voor een sportieve rit. Met meer dan windkracht 3 tegen sta ik zo goed als stil (maar er past wel een kratje bier voorop :-)). Gelukkig heeft Babette een redelijk sportieve Batavus Zonar. En zo zat ik zondagavond om kwart over negen ineens op haar fiets. Een rondje van een uurtje was genoeg om mijn enthousiasme verder aan te wakkeren. (Op de zadelpijn na… oei)

Op zoek naar een racefiets

Ik ben dus nu officieel aan het rondkijken voor een racefiets. 🙂 Ik heb gelukkig enkele vrienden die fietsen en me van advies kunnen voorzien. Want er gaat een hele nieuwe wereld voor me open. Een wereld van groepen, framehoogtes, wielsets en derailleurs. Gelukkig heb je voor een redelijk bedrag al een mooie beginnersfiets. En de overige materialen hoeven ook niet de hoofdprijs te kosten. Want ik blijf in de eerste plaats een hardloper. En wel een met binnenkort waarschijnlijk een iets rijkere variatie aan trainingsvormen! Ik kijk er in ieder geval naar uit om mijn eerste wielrenkilometers te mogen maken. En wie weet komt er ooit wel een triatlon of duatlon op de agenda bij?!

Heb je tips voor me waar op te letten bij het kopen van een fiets (en toebehoren)? Deel het via de comments en je verdient mijn eeuwige dankbaarheid!

Arjen Kroder is freelance Project Manager/ Scrum Master en richt zich met name op de ontwikkeling van digitale tools en platforms. Hij loopt sinds 2012 en heeft in 2015 zijn eerste marathon uitgelopen. Arjen is een Strava-addict en segmentenjager.

Geef een reactie

Close
%d bloggers liken dit: