the header image
Doelen stellen voor 2017 – Sneller op de halve en sub 3

Doelen stellen voor 2017 – Sneller op de halve en sub 3

0 Share

Doelen stellen voor 2017 – Sneller op de halve en sub 3

Al enkele weken denk ik na over mijn hardloopdoelen voor 2017. Dat ik een sub3 marathon (poging) wil lopen staat al een tijdje vast. Maar hoe daar te komen en waar het te gaan doen ...

Al enkele weken denk ik na over mijn hardloopdoelen voor 2017. Dat ik een sub3 marathon (poging) wil lopen staat al een tijdje vast. Maar hoe daar te komen en waar het te gaan doen nog niet.. Nu is de knoop (bijna) doorgehakt!

Via de halve naar de hele

De twee halve marathons uit het najaar brachten helaas niet de tijden waar ik op gehoopt had. Hoewel ik goede excuses kan bedenken, gaven ze me niet het vertrouwen om al in het voorjaar een nieuwe sub3 marathon poging te wagen. Ik heb nog wel even getwijfeld om niet alsnog in te schrijven voor een kleinere marathon in Amstelveen (de eerste AmstelveenZ Lentemarathon) als tussenstap. Maar uiteindelijk besloten om me in het voorjaar vooral op een paar snelle halve marathons te richten. Met als voordeel dat de donkere dagen niet in het teken staan van het extreme marathontrainingsschema.

Valencia Marathon?

Afgelopen jaar hoorde ik goede verhalen over de Valencia Marathon. Een late najaarsmarathon, vaak onder goede omstandigheden. En, misschien wel de marathon met de mooiste finish van allemaal. Komt nog eens bij dat hij vlak is. Dat lijkt me een mooi scenario voor een serieuze aanval op de 3 uursbarrière. Trainen in het licht en het eerste deel van de zomer nog om enigszins te relaxen. Daarnaast is Valencia een prachtige bestemming. Nu nog even thuis onderhandelen en trainingsmaat Michael zo ver krijgen om ook mee te gaan. Dan is het de ultieme poging, in het jaar dat ook de sub2 wellicht gebroken wordt.

Agenda 2017

Voorlopig heb ik de volgende races net potlood op de agenda staan:

 • 15 jan: Vondelparkloop (10k) INGESCHREVEN
 • 12 feb: NK 10 km Groet uit Schoorl
 • 12 mrt: CPC – halve marathon
 • 2 apr: AmstelveenZ Lentemarathon – halve marathon
 • 7 mei: Geinloop halve marathon en/of 14 mei: Rondehoeploop 17k
 • 11 juni Gaasperplasloop 10k
 • 10 sept: 30 van Noord
 • 8 okt: Sloterplasloop 10k
 • 29 okt: Middenmeerloop 10k
 • 12 nov: Olympisch Stadionloop 10k
 • 19 nov: Valencia Marathon

Zie ik je nog aan ergens aan de start of na de finish?

Arjen Kroder is freelance Project Manager/ Scrum Master en richt zich met name op de ontwikkeling van digitale tools en platforms. Hij loopt sinds 2012 en heeft in 2015 zijn eerste marathon uitgelopen. Arjen is een Strava-addict en segmentenjager.

Geef een reactie

Close
%d bloggers liken dit: