the header image
3 succesvolle races en op schema voor… Valencia!

3 succesvolle races en op schema voor… Valencia!

0 Share

3 succesvolle races en op schema voor… Valencia!

De afgelopen periode stond in het teken van drie voorjaarswedstrijden. Twee have marathons en een 10 kilometer. Wat leverde dat op? Een hoop: 3 persoonlijke records, een top 5 en e ...

De afgelopen periode stond in het teken van drie voorjaarswedstrijden. Twee have marathons en een 10 kilometer. Wat leverde dat op? Een hoop: 3 persoonlijke records, een top 5 en een podiumplek! Plus een flinke dosis vertrouwen om mijn sub3 plan te realiseren.

3 PR’s in een wedstrijd

De eerste wedstrijd was de City Pier City halve marathon in Den Haag. Samen met twee loopgroepsgenoten vertrokken we met de trein naar Den Haag. Het was de eerste echte lentedag van het jaar en met een stralende zon vertrok ik samen met Marius met als plan om ergens in de 1:22 te lopen. En dat ging goed, twee keer liep ik weg van Marius en twee keer kwam hij terug. De eerste keer bij een kilometer of 3 al. Na kilometer 9 kwam hij terug en liepen we samen tot kilometer 18. Toen werd het zwaar. Heel zwaar. De tegenwind speelde me parten en de laatste kilometer zakte mijn tempo. Dat van Marius zakte nog iets verder en twee en een halve kilometer liep ik alleen. Net toen de finish bijna in zicht kwam meldde Marius zich weer achter me. Samen persten we nog een laatste eindsprint eruit en zij aan zij kwamen we na 1:22:18 over de finish! Mooi gestreden en voor mij de snelste tijden op de 15 km/10 eng mijl en de halve marathon. Ruim zes minuten sneller dan mijn vorige PR!

Homerun deel 1 – de halve in Amstelveen

Drie weken na de CPC stond de halve marathon van Amstelveen op het programma (onderdeel van de eerste AmstelveenZ Lentemarathon). Altijd leuk om in mijn hometown te lopen (ok, officieel woon ik nu in Aalsmeer, net 50 meter over de grens). Mijn doel was om in de top 10 te eindigen met een vergelijkbare tijd als in Den Haag. Mijn benen voelde wat zwaarder, maar conditioneel voelde het goed. Na de start lag ik op de 9e plek. Met een steady tempo wist ik keurig op schema de eerste 10 kilometer te voltooien. En na 11 kilometer zou het me wat makkelijker worden gemaakt doordat mijn haas me op stond te wachten. Gabriele zou de week erna Rotterdam lopen en voor hem was het een mooie training. Voor mij onbetaalbaar! Doordat hij me uit de wind kon houden wist ik het tempo strak vast te houden. Een loper haakte aan, en we haalde er een paar in. En ook de aanhaker(s) haakte weer af. Met de nummer vier in het zicht naderde ik de laatste zware kilometer voor de finish. Helaas kon ik hem niet meer inhalen, maar met 1:22:46 was ik dik tevreden. Helemaal met een vijfde plek in een halve marathon!

Homerun deel 2 – de Meentrun

Een week na de halve van Amstelveen volgde de Meentrun. Met de Meent heb ik een bijzondere band. Als jong volwassene heb ik aardig wat maandagavondjes met vrienden doorgebracht in het buurtcentrum. Rokend en drinkend de maandagavond door, dat was onze strategie voor een goed begin van de week. Nu was het tijd voor een meer sportieve revanche. Na mijn derde plek van 2015 wilde ik nu een gooi doen naar de hoogste trede van het podium. Op basis van resultaten voor de loop uit het verleden geen onmogelijke opgave. Direct na de start liep een loper echter vrij hard van het voorste groepje weg. Ik besloot mijn ambitie bij te stellen. Ook de tweede plek werd ingevuld door een andere loper, die continu zo’n 30 meter voor me liep. Tot de laatste twee kilometer, hier zat ik conditioneel nog goed en kwam hij steeds dichter bij. In de slotkilometer was het erop en erover! Ik liep nog een seconde of 15 bij hem weg en kwam als tweede over de finish! Doel niet geheel gehaald maar wel tevreden. Nummer 1 was twee minuten eerder binnen, dat bleek later de Nationaal kampioen ultra/trailrunning van Portugal. Zal je net zien.. De Meentrun groeit blijkbaar ook in Zuidelijke landen in populariteit.

Op naar Valencia

Gesterkt in vertrouwen keek ik terug op de afgelopen wedstrijden. Dus schreef ik me afgelopen week in voor mijn ultieme doel. Waar ik al een ruim een jaar voor in training ben en waarbij alle andere races verbleken. Op naar de sub3 op de marathon. Op naar de marathon van Valencia!

Arjen Kroder is freelance Project Manager/ Scrum Master en richt zich met name op de ontwikkeling van digitale tools en platforms. Hij loopt sinds 2012 en heeft in 2015 zijn eerste marathon uitgelopen. Arjen is een Strava-addict en segmentenjager.

Geef een reactie

Close
%d bloggers liken dit: